+36 70 377 4380
Pásztor Ágnes pasztor.agnes
Adatok feldolgozása, kérjük várjon!

Aktuális

A drágább lakásokra is van kereslet Budapesten

2015-01-13 11:48:00 - Újbuda Tóváros

Nagy a pezsgés a fővárosi ingatlanpiacon, a töretlenül népszerű másfél-kétszobás, 40-70 négyzetméteres lakások mellett a nagyobb alapterületű, magasabb árkategóriájú, prémium lakásokra is egyre nő a kereslet. A befektetési célú vásárlók aránya hónapok óta magas, 25-30 százalék körüli.

Ezekről érdeklődjünk a lakásvásárlás során

2014-12-18 11:37:38 - Újbuda Tóváros

Lakásvásárlásakor rengeteg kérdés kavaroghat a fejünkben a kiszemelt ingatlan tulajdonságaival, adottságaival és állapotával kapcsolatban. Ne féljünk ezek mindegyikét feltenni a tulajdonosnak, illetve az ingatlanközvetítőnek. De melyek azok az információk, amelyeket mindenképp meg kell tudakolnunk, ha nem szeretnénk később kellemetlen helyzetbe kerülni? Varga Dezső, az OTP Ingatlanpont országos ingatlanközvetítő hálózat vezető értékesítői tanácsadója segít megválaszolni a kérdést.

Egyre könnyebb ingatlant eladni

2014-11-21 11:20:16 - Újbuda Tóváros

Jóval könnyebben lehet eladni lakást, mint egy-két éve: felére csökkent az átlagos áralku mértéke, az értékesítési idő pedig 6-8 hónapra rövidült. Emiatt egyre több olyan eladó is megjelenik az ingatlanpiacon, aki a korábbi években halogatta ingatlanja értékesítését, de vannak, akik még inkább kivárnak. Az értékesítők szerint most szinte minden típusú ingatlanra van kereslet jó áron.

Az energiatanúsítvány jelentősége a lakáseladásnál

2014-11-06 10:46:36 - Újbuda Tóváros

Akár lakástulajdonosok vagyunk, akár lakáskeresők, az energetikai tanúsítvány komoly relevanciával bírhat számunkra. Biztos sokunkban felmerült már a kérdés, hogy mi is pontosan az energiatanúsítvány, miért fontos, és hogyan válthatjuk ki? Ezekben a kérdésekben segít nekünk eligazodni Ölvedi Péter, az OTP Ingatlanpont országos ingatlanközvetítő hálózat vezető értékesítési tanácsadója.

Dióhéjban a társasházi életről

2014-09-05 09:45:18 - Újbuda Tóváros

Társasházi lakás vagy kertes ház? – alighanem mindenkiben megfogalmazódik a kérdés, aki ingatlanvásárláson gondolkodik. A fő különbség, hogy egy lakásnál másokhoz, a lakóközösség tagjaihoz is alkalmazkodnunk kell, ám a társasházak között jelentős eltérések lehetnek. Mire érdemes figyelni a lakásvásárláskor, és mit szabályozhatnak a házirendek? Pók Tibor, az OTP Ingatlanpont észak-kelet-magyarországi régióvezetője mutatja be a társasházi élet sajátosságait.

Albérlet vagy saját lakás?

2014-08-01 15:29:09 - Újbuda Tóváros

Sokszor fordul elő, hogy bár szívesen költöznénk, netán egy új munkahely miatt szükséges is költöznünk, viszont nincs elegendő pénzünk az ingatlanvásárlásra. Az ilyen esetekben szinte mindig felvetődik a kérdés: költözzünk albérletbe, vagy inkább vásároljunk lakást hitelből? Mik az előnyei és a hátrányai a lakásbérlésnek, illetve a lakástulajdonnak? Szlovák Ibolya, az OTP Ingatlanpont Pest megyei régióvezetője segít a kérdés megválaszolásában.

Ingatlanbefektetés kezdőknek

2014-07-14 15:08:26 - Újbuda Tóváros

Mostanában sokat beszélnek arról, hogy jó befektetés az ingatlanvásárlás, hiszen amellett, hogy jó áron lehet lakáshoz jutni, a bérbeadásból folyamatos bevételünk származhat. Nem mindegy azonban milyen ingatlan veszünk befektetési céllal és az sem hogyan adjuk bérbe.

Magas vagy alacsony áron kínáljuk az ingatlant?

2014-05-22 09:28:46 - Újbuda Tóváros

Kínáljam magas áron a lakást? De akkor nem tudom eladni. Szabjak inkább alacsonyabb árat?

Árfelhajtó fejlesztések: itt drágulhatnak az ingatlanok

2014-05-22 09:16:48 - Újbuda Tóváros

A fővárosban a közlekedésfejlesztési projekteknek és a térfelújításoknak, míg vidéken inkább a munkahelyeket teremtő nagyberuházásoknak lehet árnövelő hatásuk az ingatlanpiacon – derül ki az OTP Ingatlanpont körképéből.

Keresettebbek a „jó fűtésű” ingatlanok

2014-01-24 12:47:33 - Újbuda Tóváros

Meghatározó szemponttá vált a lakásvásárlók körében az, hogy milyen fűtési rendszerrel rendelkezik a kiszemelt ingatlan, illetve milyenek az általános energetikai jellemzői.

Költözzünk, de hova?

2014-01-24 12:46:35 - Újbuda Tóváros

A lakókörnyezet főszerepet játszik ingatlanvásárláskor. Egy tavalyi felmérés szerint két ingatlan között akár 40 százalékos árkülönbözetet is magyarázhat a lakókörnyezet, ami elsőre megdöbbentően magas értéknek tűnik, még sincs benne túlzás, az ingatlan elhelyezkedése és környéke ugyanis valóban kulcsszerepet tölt be a választási döntéseinkben.

Téglák állami pénzből

2013-08-14 09:18:39 - Újbuda Tóváros

A lakásvásárlást, főleg ha az első otthon megteremtéséről van szó, jellemzően hosszadalmas takarékoskodás előzi meg. Emellett a legtöbben kénytelenek a családjuktól anyagi segítséget kérni, vagy bankhitelért folyamodni, hogy meglegyen a vásárláshoz szükséges összeg. Hiszen, ha otthonról van szó, senki sem szeret nagy kompromisszumokat kötni, és inkább vállalunk némi plusz terhet, hogy álmaink ingatlanába költözhessünk. Ha a saját zsebünk nem elég mély, igazán nagy segítséget jelenthetnek a lakásvásárláshoz kínált állami támogatások. Egyes lakáscélú beruházások megvalósításához több különböző támogatás is igénybe vehető, más-más feltételekkel, hogy mindenki megtalálhassa a saját igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő konstrukciót. Ennek áttekintéshez kínálunk most egy összefoglalót.

Dilemma a saját lakás és az albérlet között

2013-07-30 09:37:27 - Újbuda Tóváros

A felvételi ponthatárok meghúzásakor egyesek szomorkodnak, még többen örülnek, egy dolog azonban biztos: az újonnan felvett egyetemisták életében számtalan változás következik be egy csapásra. Hallgatóvá válni nagyobb önállóságot, függetlenséget és szabadságot jelent, főleg azoknak, akiknek a szemeszter kezdete egyet jelent az otthonról való elköltözéssel. Utóbbiak számára az elkövetkező időszak első és legfontosabb kérdése, hogy hol és hogyan rendezkedhetnek be az elkövetkező évekre. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókat járjuk körül e cikkünkben.

Főhadiszállás az egyetemi évekre

2013-07-16 14:44:28 - Újbuda Tóváros

A felvételi ponthatárok meghúzásakor egyesek szomorkodnak, még többen örülnek, egy dolog azonban biztos: az újonnan felvett egyetemisták életében számtalan változás következik be egy csapásra. Hallgatóvá válni nagyobb önállóságot, függetlenséget és szabadságot jelent, főleg azoknak, akiknek a szemeszter kezdete egyet jelent az otthonról való elköltözéssel. Utóbbiak számára az elkövetkező időszak első és legfontosabb kérdése, hogy hol és hogyan rendezkedhetnek be az elkövetkező évekre. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókat járjuk körül e cikkünkben.

Energetikai tanúsítvány: kötelező és hasznos is

2013-07-03 09:37:10 - Újbuda Tóváros

Manapság alapvető elvárás, hogy előre tudjunk a különböző használati tárgyaink várható fogyasztásáról. Az már megszokott, hogy autónk, hűtőnk, mosógépünk energiafelhasználását a gyártók jelzik a terméken, azonban a tájékoztatás már az ingatlanok esetében is kötelező. Erre szolgál az energetikai tanúsítvány, amelyet immár eladáskor, vagy bérbeadáskor is kötelező elkészíttetni. A tanúsítvány kiváltása akkor is hasznos épp nem áruljuk az ingatlant, hiszen támpontot nyújthat ahhoz, hogy megismerjük otthonunk energetikai jellemzőt, felismerjük, hol szökik a lakásunkból az energia. A jó energetikai besorolás nagy előny lehet a piacon, hiszen egyre többen választanak tudatosan alacsonyabb energiafelhasználású ingatlanokat.

A lakókörnyezet a legfőbb ingatlanvásárlási szempont

2013-04-13 14:38:29 - Újbuda Tóváros

A lakókörnyezet és az elhelyezkedés számít a legfőbb ingatlanvásárlási szempontnak, a lakás vagy ház belső jellemzői kevésbé befolyásolják a vételi döntést – derül ki az OTP Ingatlanpont friss felméréséből. A vevők egy részénél – akik kis összegből próbálják lakhatásukat megoldani – ugyanakkor csak a négyzetméterár számít.

Jó befektetés lehet a lakásvásárlás

2013-04-05 11:19:04 - Újbuda Tóváros

Egy átfogó, 94 várost vizsgáló nemzetközi felmérés szerint a budapesti lakásárak a középmezőnyben vannak, a hazai ingatlanpiac kilátásai pedig kifejezetten jók, így mindenképpen ajánlott befektetési célpontnak számít. A kiadásra vásárolt ingatlanok esetében igen jó hozamokra számíthatunk, befektetésre alkalmas ingatlant pedig az olcsóbb árkategóriákban is lehet találni.

Így vásárolhatunk lakást 2013-ban!

2013-01-22 14:46:17 - Újbuda Tóváros

A 2013-as évben életbe lépett új szabályok zömmel pozitívak a vásárlókra és az eladókra nézve, és összességében hozzájárulhatnak az ingatlanpiaci kereslet élénküléséhez – derül ki az OTP Ingatlanpont összeállításából, amely a lakásvásárlást érintő változásokat veszi górcső alá.

Vonzónak számít a piacon a „jó fűtésű” ingatlan

2012-12-04 13:28:26 - Újbuda Tóváros

Az emelkedő energiaköltségek miatt egyre fontosabb döntési szempont az ingatlanvásárlók számára, hogy milyen típusú fűtési rendszerrel rendelkezik a kiszemelt lakás vagy ház, ezért a korszerű fűtési rendszer akár 15-20 százalékot is dobhat az ingatlan piaci értékén – derül ki az OTP Ingatlanpont friss piaci kitekintéséből. A korlátozott anyagi lehetőséggel rendelkezők számára csak a négyzetméterár számít, őket a fűtés típusa nem befolyásolja.

OTP Lakóingatlan Értéktérkép 2012/2

2012-12-03 12:45:18 - Újbuda Tóváros

Az OTP Lakóingatlan Értéktérkép aktuális elemzésében a 2011. és 2012. évek I. féléveinek tranzakciós adatait összevetve mutatjuk be az elmúlt év területi ingatlanpiaci folyamatait. Vizsgálatunk középpontjában a forgalom és az árak alakulása állnak.

Felpörgött a balatoni ingatlanpiac

2012-05-23 14:42:54 - Újbuda Tóváros

Élénkülő kereslet, stagnáló árak és visszatérő befektetők jellemzik a Balaton térségének ingatlanpiacát az OTP Ingatlanpont legfrissebb piaci helyzetjelentése szerint.

Vissza Nyomtatás

E-brossúra letöltéséhez adja meg adatait
Lakáskereső
-
-