+36 70 377 4380
Pásztor Ágnes pasztor.agnes
Adatok feldolgozása, kérjük várjon!

Műszaki leírás

1. Az épület környezete

1.1 Elhelyezkedés

Az Újbuda Tóváros projekt a XI. ker. Repülőtéri út – Balatoni út – és Kőér patak mentén haladó 41-es villamos vonal által határolt, déli irányban enyhén lejtő területen helyezkedik el.

1.2 Tömegközlekedési lehetőség

Az épület megközelíthetősége mind autóval, mind tömegközlekedési eszközökkel, a városközponttól 3 km-re fekszik. A Batthyány térről induló 41-es villamossal, illetve a Kosztolányi Dezső térről induló, az Újbuda Tóvárost 2 megállóhelyen érintő 187-es jelzésű buszjáratokkal közelíthető meg.

A 187-es busz útvonala: http://www.bkv.hu/busz/187.html

2. Az épületek leírása

2.1 Beépítés

A II. ütem épületei 4 db önálló telken állnak. A földszint + 2 emelet + 2 penthouse szintes épületekben összesen 255 lakás található, amelyek alatt mélygarázsok kerültek kialakításra. A telkek között kerítések nincsenek, így az épületek által közrefogva, esztétikus belső kertek, pihenésre alkalmas díszparkok jöttek létre.

A közös területek, folyosók. lépcsőházak, liftek, hőközpont, teremgarázs, babakocsi- és kukatárolók és valamennyi közös tulajdonú szerkezet, a külső homlokzat, a lakások erkélyei burkolatokkal teljes mértékben elkészültek, csak a külön tulajdont képező lakásokon belüli egyes befejező munkálatok elvégzésénél biztosítunk a korábbinál jóval nagyobb szabadságot Vevőinknek.

Az emeltszintű szerkezet-készség esetében is Eladó a Vevő részére a használatbavételi engedélyt biztosítja, de a lakásban a végső befejezési munkálatokat (padló-, falburkolatokat, festést, elektromos és gépészeti szerelvényezést) nem végzi el. Az emeltszintű szerkezetkészség azt jelenti, hogy az összes gépészeti és elektromos vezeték a terv szerint be van építve és csak az említett valóban végső és az egyediséget meghatározó befejező munkálatok hiányoznak.

A Vevő a lakást a fent leírt emeltszintű szerkezet-kész állapotában vásárolja meg Eladótól - csökkentett áron - és a befejező munkálatokra Vevő önálló kivitelezési szerződést köthet. A Vevő az Eladó felé, a lakás emeltszintű szerkezet-kész árát fizeti meg, a befejező munkák árát pedig közvetlenül a befejező munkát végző, a Vevő által megbízott Vállalkozónak. Ezáltal Vevőnek sokkal nagyobb lehetősége lesz az általa kért módosítások keresztülvitelére, egyedi igényeinek érvényesítésére.

2.2 Funkciók

A mélygarázs szinteken gépkocsi parkolók, tárolók, elektromos, gépész és üzemeltetési helyiségek kerültek elhelyezésre. A pince és a parkolók bejáratánál kóddal biztosított beléptető rendszert építettünk ki.

2.3 Gépészeti rendszerek

Az Újbuda Tóváros területének gazdaságos energiaellátása érdekében a Beruházó felépített egy energiaközpontot az I ütem építése során. Innen látják el az egyes épületeket hűtő- és fűtővízzel, így minden épület felé egy pár fűtő- és egy pár hűtővezeték csatlakozik be. A fűtési távfűtővíz hőmérséklete 90/50 fokos, a hűtővízé 7/14 C fokos. A lakások minden fogyasztását (hideg - meleg víz, fűtés-hűtés, villany) egyedi mérőkkel mérik. A hőfogadóban egy nyomás alatti osztó-gyűjtőt terveztünk, amelybe csatlakoznak a primer vezetékpárok és innen távoznak a szekunder oldalon a lakások felé. A lakásokban kétcsöves fan-coil rendszerű fűtés, illetve hűtés van kialakítva (helységenkénti termosztátos hőfokszabályozóval), fűtőkészülék nélkül. A fürdőszobák, WC-k gépi elszívásos szellőztető csőrendszerrel vannak kiépítve. Az energiaközpontból érkező felhasznált energiát a tulajdonosok felé a mindenkor érvényes lakossági távhő ár tarifánál olcsóbban (-5%) számolják el. (www.fotav.hu)

A garázsokban CO méréssel vezérelt elszívás és friss levegő utánpótlás van biztosítva. A pincék természetes szellőztetését angolaknák és rácsos garázskapu biztosítja.

3. Lakások műszaki specifikációja „emeltszintű szerkezetkész” vásárlás estében

Az emeltszintű szerkezet-készség a következőt jelenti:

Az épületek külső homlokzatai teljesen elkészültek a külső környezettel együtt Az épületen belül valamennyi közös helyiség (előcsarnok, lépcsőházak, liftek, folyosók) és közös szerkezet elkészült. A lakásokban a vakolt falakon és a hang- és vízszigetelést védő aljzatbetonon (esztrich) belül a gépészeti és elektromos vezetékezés megtörtént, csak a szerelvények (gépészeti, elektromos) belső ajtók, szaniterek, burkolatok, a végleges festések, illetve a konyhabútorok hiányoznak.

3.1 Lakásbejárati ajtó

A tűzvédelmi előírásoknak és a MABISZ elvárásoknak megfelelő ajtó több ponton záródó biztonsági zárral és számozással ellátva.

3.2 Ablakok és erkélyajtók:

 • Műanyag ablakok fém szerelvényekkel, belső könyöklővel és külső párkánnyal.
 • Műanyag erkély ajtók.
 • Erkélykorlátok egyedi tervezésű szerkezetek (Alu/üveg).

3.3. Belső ajtók

 • Az eladási ár nem tartalmazza.

3.4 Padlóburkolatok

 • Az eladási ár nem tartalmazza.

3.5 Falburkolatok

 • Az eladási ár nem tartalmazza.

3.6 Felületképzések

 • Az eladási ár nem tartalmazza.

3.7 Vizes helyiségek

 • Ebben az esetben csak a gépészeti és elektromos vezetékek kerültek a terv szerint beépítésre. A szaniterek árát az eladási ár nem tartalmazza.

3.8 Konyha

 • Az eladási ár nem tartalmazza.

3.9 Fűtőberendezés és használati melegvíz készítése

 • Lakásonkénti hőmennyiségmérés helye a folyosón van kialakítva a gépészeti terveknek megfelelő elrendezéssel, lakáson belül rejtett gépészeti vezetékekkel, a lakáson belüli szerelvények csatlakozási kiállásaival. A hűtő-fűtőkészüléket az eladási ár nem tartalmazza.

3.10 Elektromos kialakítás

 • Lakásonként 32 Amper egy fázison elektromos teljesítmény vételezési lehetősége a lakás árában benne van. A lakás elektromos elosztójában lehetőség van e feletti nagyobb elektromos teljesítmény fogadására a Vevő egyéni kívánságának megfelelően, a használni kívánt elektromos háztartási gépektől függően, többlet energia vételezésének ügyintézése ebben az esetben Vevő feladata. A fogyasztásmérő ELMŰ általi felszerelését és a hálózatba kapcsolást is a Vevő intézi az ELMŰ által kiszabott díj ellenében;
 • Elektromos szerelés: védőcsőbe szerelt rézvezeték;
 • Dugaszoló aljzatok csatlakozási pontjai, szerelvények nélkül:
konyha 5 db
fürdőszoba 3 db
nappali 4 db
hálószoba 3 db
előszoba 1 db
 • a világítótestek nem tartozékai a lakásnak, azokat az eladási ár nem tartalmazza

3.11 Gyengeáramú rendszerek (csak vezetékezés)

 • telekommunikáció vezetékezés (telefon, adatátvitel);
 • kábel TV vezetékezés;
 • kaputelefon kiépítése;
 • A lakáson belül a bejárati ajtó nyitásérzékelőjének, egy nappali helységben lévő mozgásérzékelőnek és a tasztaturának védőcsövezés van kiépítve
 • Csillagpontos kábeltévé hálózat (kábeltévé előfizetés nélkül) minden lakószobában csatlakozóhely kialakítással;
 • Telefon és adatátvitel számára védőcsövezés és alapkábelezés, lakásonként minden lakószobában csatlakozási lehetőséggel, telefon és internet előfizetés és készülék nélkül.

Az eladási ár a gyengeáramú dugaszolóaljzatok fedeleinek árát nem tartalmazza.

Megjegyzés: Eladó a fenti műszaki tartalom kismértékű változtatásának jogát fenntartja.

Vissza Nyomtatás

E-brossúra letöltéséhez adja meg adatait
Lakáskereső
-
-